Monday 29 July 2024

"Nesvarumo Terapija"


Šeštadienį su vyru važiavome į Shrewsbury miestelį, kuriame atradome specialų poilsio kambarį. Pastaraisiais metais vadinamoji "Floating bath" (plaukiojančioji vonia) tapo madinga visiško kūno atsipalaidavimo priemone. Angliška arba Epsom druska yra žinoma dėl savo gydomųjų ir raminamųjų savybių bei svarbaus magnio sulfato šaltinio. Tokiame šiltame druskos tirpale žmogaus kūnas yra išlaisvintas iš gravitacijos krūvio, leidžiant raumenims visiškai atsipalaiduoti. Nusprendėme išbandyti šią "plaukiojančią vonią".

Salone mus pasitiko savininkas Kevinas, kuris parodė vonią, paaiškino, kaip ja naudotis, ir paliko mus vienus. Ši kiaušinio formos atsipalaidavimo priemonė man labiau priminė erdvėlaivio kapsulę iš mokslinės fantastikos filmų.

Kai vonia buvo pripildyta vandens, įlipau į ją, atsiguliau ant vandens ir uždariau dangtį. Oho! Aš neskendau, kaip įprasta, o gulėjau ant vandens paviršiaus. Pradėjo skambėti rami muzika ir mirksėti įvairiaspalvės lemputės. Po 5 minučių muzika ir šviesos išsijungė, ir likau tamsoje. Bandžiau judėti ir man tai patiko! Jaučiausi tarsi būčiau nesvarumo būklėje. Kapsulė buvo pakankamai plati ir ilga, kad galėčiau plaukti skersai ir išilgai, jausdamasis kaip kosmonautas kosmose. Sakoma, kad panašūs pojūčiai patiriami ir Negyvojoje jūroje, tačiau, nesu ten buvusi, todėl negaliu palyginti.

Po 40 minučių "skrydžio į kosmosą" šviesos vėl įsijungė, o vanduo pradėjo leistis. Kai vonia ištuštėjo, bandžiau atsikelti, bet raumenys atrodė keistai sustingę. Vis dėlto žinojau, ką daryti. Atsiguliau, atsipalaidavau ir ramiai atsikėliau. Kūno dalis, buvusi virš vandens, buvo padengta druska, kas mane labai nustebino. Po sesijos jaučiau lengvumą ir ramybę. Oda tapo lygi, visos blogos mintys dingo, o vyras sakė, kad atrodau 10 metų jaunesnė.

Taip aš nuoga skridau į kosmosą!

Floating bath

FB page

You Tube

No comments:

Post a Comment

Albumo "Kūrybos kaleidoskopas: šviesos spinduliai literatūros ir meno pasaulyje"

  Programoje Poetai iš Lietuvos, Jav ir JK skaitys savo eiles. Koncertas dainuos Neringa Ablingytė, pianistė Jelena Makarova skambins pianin...