Wednesday 3 July 2024

'Pėdsakai'. M. Landburg

   


 Birželio 22 dieną Vilniaus žydų bibliotekoje (Gedimino pr. 24) vyko mokslinė ir praktinė konferencija „Litvakų literatūra – svarbus Lietuvos kultūros paveldo etapas.  Buvo pristatyta ilgai laukta Michailo Landburgo knyga "Pėdsakai". Šis literatūrinis renginys, sutraukė gausų būrį knygų mylėtojų, literatūros kritikų ir kūrėjo gerbėjų. "Pėdsakai" yra ypatingas kūrinys, kuris subtiliai ir įžvalgiai tyrinėja žmogaus gyvenimo vingius, atminties štrichus ir paliktus pėdsakus mūsų kasdienybėje.

    Novelėse   Landburgas meistriškai įpina   realybę ir fantastiką, sukuriant daugiaplanį pasakojimą, kuriame kiekvienas skaitytojas atras kažką savito ir gilaus. Pasakojimo herojai keliauja per skirtingus laikotarpius ir vietas, o kiekvienas jų žingsnis palieka ne tik fizinius, bet ir emocinius pėdsakus, atskleidžiančius gyvenimo trapumą ir grožį.



    Renginio metu autorius dalijosi savo įkvėpimo šaltiniais, kūrybos procesu bei asmeninėmis patirtimis, kurios atsispindi novelės puslapiuose. Knygos pristatymas tapo tikra literatūros švente, kurioje vyko gyvos diskusijos, klausimų-atsakymų sesijos ir knygos ištraukų skaitymai. Landburgo "Pėdsakai" yra neabejotinai viena iš tų knygų, kurios ilgam išlieka atmintyje ir širdyje, kviečiančios įsižiūrėti į mūsų pačių gyvenimo pėdsakus.

Šis renginys pažymėjo dar vieną reikšmingą įvykį Lietuvos literatūros pasaulyje, praturtindamas jį nauju, išskirtiniu kūriniu, kuris neabejotinai atras savo vietą tarp šiuolaikinės literatūros šedevrų.

Žydų biblioteka Vilniuje

No comments:

Post a Comment

Albumo "Kūrybos kaleidoskopas: šviesos spinduliai literatūros ir meno pasaulyje"

  Programoje Poetai iš Lietuvos, Jav ir JK skaitys savo eiles. Koncertas dainuos Neringa Ablingytė, pianistė Jelena Makarova skambins pianin...